Start de speedtest

Waarom internet via Speedtests.nl

Wanneer je je wil gaan verdiepen in de tarieven en voorwaarden van alle leveranciers van een product als internet en televisie (en telefonie), ben je dankzij een groot aantal spelers op de markt wel een avondje zoet wanneer je dit zelf doet. Gelukkig zijn er platformen, zoals dat van ons, die het huiswerk reeds voor je hebben gedaan. Hierdoor hoef je zelf niet meer alles op een rijtje te zetten en kun je snel vaststellen wat voor jou de beste aanbieder is. Handig nietwaar? Is dat dan onze enige toegevoegde waarde? Nee! Omdat wij transparantie bieden met betrekking tot alle tarieven van aanbieders, en ze het op onze website direct tegen elkaar opnemen, voelen de aanbieders zich gedwongen om hier hun uiterste prijs weg te leggen.

Waarom zou je dan überhaupt nog direct bij de leverancier afnemen?

Als je je als consument zijnde goed oriënteert en graag de laagste prijs ontvangt voor een product of dienst, doe je er verstandig aan platformen te raadplegen die onafhankelijk zijn en meerdere concurrerende partijen vertegenwoordigen. Zo dwing je bedrijven op een eerlijke manier de concurrentie met elkaar aan te gaan, wat zorgt voor lagere prijzen. Toch kiezen sommige mensen ervoor om direct bij de leverancier af te nemen. Waarom is dit? Allereerst heeft dit te maken met een stukje marketing. Als je kijkt naar de website van de desbetreffende leverancier zien deze er over het algemeen extreem gelikt uit. Dit wekt de illusie van betere kwaliteit en service, waarvoor veel mensen nu eenmaal erg gevoelig zijn. Ook weten sommige mensen überhaupt niet af van het bestaan van platformen als deze, of verwacht men dat er sprake is van addertjes onder het gras wanneer de tarieven lager liggen dan bij de eigen verkoopkanalen.

Andere vergelijkers

Uiteraard zijn wij niet de enige partij die je online kunt terugvinden die alle aanbieders voor je op een rijtje zet. We werken er hier echter wel hard aan om consequent de meest recente data aan te bieden. Hiervoor onderhouden wij nauw contact met de providers. Je weet dus bij ons zeker dat je te maken hebt met de meest actuele prijzen. Ook is onze website erop ingesteld om de postcode check die individueel op de websites van providers terugkomt te bundelen in een enkele check die direct alle opties voor jouw postcode voor je op een rijtje zet.

Wat scheelt het?

Wij vinden het vooral belangrijk dat consumenten datgene krijgen dat ze daadwerkelijk nodig hebben. Hoeveel mensen betalen hier in Nederland niet veel te veel geld voor dingen die ze niet gebruiken? Toegegeven, een ruimer abonnement biedt vaak meer mogelijkheden. Dit is fantastisch wanneer je hier daadwerkelijk gebruik van maakt, of wanneer geld geen factor is. Voor de meeste mensen geldt echter dat er simpelweg winst te behalen is. Waarom betalen voor dingen die je niet gebruikt? En waarom altijd kiezen voor de bekende weg wanneer er goedkopere alternatieven zijn? Wij zetten vanuit een objectieve invalshoek alle mogelijkheden op een rijtje zodat jij als consument een weloverwogen beslissing kan maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie