Niet vergeten bij het vergelijken

  • De snelheid van je verbinding. Bedenk wat je precies gaat doen met je aansluiting, zodat je een snelheid kiest die bij je past. Onnodig teveel betalen is zonde, maar een abonnement dat niet voldoet aan je eisen, is minstens zo irritant.
  • De loopduur van je abonnement. Blijf je ergens slechts voor korte tijd wonen, dan is het belangrijk te beslissen of je een korte of langere looptijd neemt. Alleen wanneer de aanbieder op je nieuwe adres geen aansluiting kan maken, ben je niet verplicht een lopend contract mee te nemen.
  • Het soort verbinding. ADSL, kabel, glasvezel: waar gaat je voorkeur naar uit en welke opties heb je op jouw adres? De snelheden kunnen verschillen, dus houd ook daar rekening mee als je alles in 1 gaat vergelijken.
  • Het belang van altijd online zijn. Moet jij (bijvoorbeeld voor je werk) altijd bereikbaar zijn per telefoon of e-mail? Houd er rekening mee dat een storing bij je provider vaak inhoudt dat je niet kunt bellen, geen internet hebt en ook geen televisie. Maar maak je hier ook niet al te druk over, je hebt altijd je mobiele telefoon nog!