sim only abonnement

Sim Only

Wanneer je dit artikel leest, is de kans groot dat je dat doet op je smartphone. Recente onderzoeken wijzen uit dat de meeste uren die wij gemiddeld online doorbrengen, plaatsvinden op de smartphone. We gebruiken onze smartphones gedurende heel de dag, of we dit nu willen of niet. Het is ons belangrijkste communicatiemiddel, het houdt ons op de hoogte van alle actualiteiten, dient als navigatie tool, agenda, notitieboekje en kan eigenlijk het best worden omschreven als onze digitale persoonlijke assistent. Door al het intensieve internetgebruik op onze smartphones, zouden we bijna vergeten waar het apparaatje aanvankelijk eigenlijk voor in het leven is geroepen; bellen. Kun je je de tijd nog herinneren dat je je mobieltje puur gebruikte om te bellen, een sms’je te versturen of hooguit een keer een spelletje op te spelen? Waar is de tijd van ‘space invader’, ‘Snake’ en ‘Tetris’ toch gebleven. Nu is het waarschijnlijk dat ook jij ergens in de afgelopen 5 jaar de overstap hebt gemaakt naar een smartphone, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. En wanneer jij een smartphone gebruikt, ben je dan content met je huidige toestel of wil je graag iedere twee jaar een upgrade ten opzichte van het toestel dat je dan gebruikt? Er is de laatste paar jaar een hoop te doen geweest om het meefinancieren van een smartphone in een mobiel abonnement. Het zou een verkapt krediet zijn, misleidende reclame (‘gratis toestel’) en jongeren aansporen om aankopen te doen waar ze eigenlijk financieel niet op voorbereid zijn.

Sim only aanbieding

Gelukkig is er ook een alternatief. Voor iedereen die niet per se koste wat kost een recente smartphone op zak hoeft te hebben, of er graag voor kiest om deze (wanneer nodig) zelf aan te schaffen zonder dat hierdoor de maandlasten drastisch omhoogschieten, bestaan er sim only abonnementen. Sim only is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden; enkel een simkaart. Dus geen abonnement met hoge lasten omdat een peperdure smartphone (€400,- tot soms wel €900,-) moet worden afbetaald, maar een abonnement op basis van precies datgeen dat jij als gebruiker nodig hebt. Een van de voordelen van een dergelijk abonnement is dat je vaak nergens aan vast zit.

Sim only vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een sim only abonnement zal je online een heleboel aanbiedingen tegenkomen. Nu kun je zelf op zoek gaan naar de beste aanbieder, of je kunt een beroep doen op vergelijkings-sites die dit reeds zelf hebben gedaan. Deze websites zullen zowel de voor- en nadelen per aanbieder op een rijtje zetten, als de recente aanbiedingen weergeven en een overzicht geven van de klantwaardering.

Goedkope Sim only

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat je als gebruiker precies nodig hebt. Wil je gebruik kunnen maken van internet wanneer je niet over een wifi-netwerk beschikt? Bel je maandelijks een enkele keer, of zit je het liefst heel de dag aan de telefoon? En dan is er natuurlijk nog een stukje prijs, dat vaak een rol speelt.

Sim only deals

De kosten van een dergelijk abonnement zijn logischerwijs een fractie van een duur smartphone abonnement. Wanneer je de aanbiedingen in de gaten houdt kun je vaak al voor een of twee tientjes in de maand een bijzonder ruime bundel vinden. Voor degenen die echt weinig gebruik maken van hun telefoon of bijvoorbeeld enkel willen bellen/sms-en zijn er zelfs sim only aanbiedingen van minder dan €8,- per maand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie