Glasvezel internet

Glazvezel vergelijken

Ben jij niet achter je PC of iPad weg te slaan? Wanneer je jezelf zou kwalificeren als een ‘zware’ internet gebruiker, wil je een beroep kunnen doen op een snelle en stabiele verbinding thuis. Wanneer ben je dan een zware (internet) gebruiker? Sommige mensen zullen het internet slechts raadplegen voor een stukje informatievoorziening. Ze houden de actualiteiten bij, checken zo nu en dan hun Facebook nieuwsfeed en lezen hier en daar een artikel.
Misschien ben je een iets zwaardere gebruiker en kijk je hiernaast graag een filmpje via Netflix, luister je je muziek via Spotify en wil je zo nu en dan een potje FIFA kunnen spelen tegen één van je vrienden zonder de gemakken van je eigen woon- of slaapkamer hiervoor te hoeven verlaten. Wellicht vind je het hierboven geschetste profiel allesbehalve zwaar, en ben jij een echte IT-er. Of je nu hobbymatig of zakelijk gebruik maakt van het internet, wanneer je echt optimaal wil kunnen genieten van je internet-devices thuis kun je het beste gebruik maken van een glasvezel netwerk. Je zult er ongetwijfeld al eens over hebben gehoord of gelezen. Glasvezel is een verbinding die dankzij het gebruik van een kabel die hogere dichtheden van informatie ondersteund in staat is om thuis een significant sneller en stabieler netwerk tot stand te brengen.

Glasvezel internet

Wanneer je een zwaardere internet gebruiker bent, en je postcode het toelaat is het aan te raden om de mogelijkheden in kaart te brengen voor een glasvezel internet abonnement. Met glasvezel worden snelheden gehaald tot wel 500 Mb/s. Glasvezel stelt je in staat om thuis alles te doen zonder je netwerk al te zwaar te belasten. Zeker wanneer je thuis een groter aantal mensen huisvest die een beroep moeten doen op het netwerk, is glasvezel echt een uitkomst. Je houdt dan nagenoeg altijd genoeg bandbreedte over zonder echt in te leveren op snelheid.

Glasvezel aanbieders

Oké, dus jij bent iemand die graag beschikt over een razendsnel netwerk. Dan is glasvezel voor jou the way to go. Nu is het nog belangrijk om vast te stellen welke aanbieder het beste bij jou past. Je kunt je keuze natuurlijk puur baseren op prijs, maar voor verschillende mensen gelden verschillende zaken die doorslaggevend kunnen zijn. Zo zal iemand die zijn netwerk ook zakelijk gebruikt ook veel waarde hechten aan een laag storingspercentage. Geen werkend netwerk hebben kan de productiviteit natuurlijk drastisch verlagen. Ook is voor sommige mensen klantenservice erg belangrijk. Je zult maar net zo’n geval zijn waar steeds dingen misgaan. Dan is het fijn wanneer je op een prettige manier geholpen kunt worden.

Glasvezel kosten vergelijken

Nu kun je natuurlijk zelf het web gaan afstruinen op zoek naar de meest geschikte glasvezel aanbieder. Er zijn gelukkig echter websites waar je een beroep op kunt doen die het werk al voor je hebben gedaan en de voor- en nadelen van de verschillende leveranciers van glasvezel voor je op een rijtje hebben gezet.

Glasvezel abonnement vergelijken

Een aantal jaar geleden hing aan glasvezel abonnementen een ietwat ander prijskaartje dan internet via een reguliere kabelverbinding. Ook werd niet op iedere postcode een dergelijke verbinding aangeboden. Tegenwoordig is de dekking echter een stuk groter, en zijn de prijzen eigenlijk niet zo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie