internet aanbiedingen

De beste internet aanbiedingen voor…

Bijna ieder huishouden beschikt inmiddels over een internetaansluiting. Internet wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld om informatie op te zoeken, aankopen te doen, Netflix te kijken, maar vooral ook om te gamen. Tegenwoordig ligt de snelheid van internet een stuk hoger dan enkele jaren geleden. Sterker nog, Nederland behoort tot de landen met de hoogste internetsnelheid. Hoe hoger jouw verbinding, hoe meer geld je maandelijks betaalt voor je internetabonnement. Maar je hoeft geen hoge snelheid te hebben als je internet slechts gebruikt voor online shoppen of informatie zoeken op Google. Ben jij daarentegen een serieuze gamer, dan val je onder de zware internetgebruikers en dan heb je wel een hoge internetsnelheid nodig.

Betaal niet teveel voor internet

Ook onder de gamers is er een onderscheid te maken als het gaat om welke internetsnelheid er nodig is. Speel je een spelletje Candy Crush of Farmville, dan heb je niet de hoogste snelheid nodig. Maar speel je spellen zoals World of Warcraft of League of Legends, dan wordt het een ander verhaal. Met zulke spellen val je onder de categorie zware gamers. Hetzelfde geldt voor online games die je speelt via consoles zoals de Xbox en de Playstation 4. Wil je niet dat je spel continu vastloopt en daardoor uit het spel gebanned wordt, dan heb je een hoge internetsnelheid nodig. Ook bij spelen in het online casino van unibet wordt je speelervaring beter met een hoge internetsnelheid.

De juiste internet aanbieder zoeken

Als serieuze gamer wil je dus de beste internetsnelheid en dan het liefst tegen de meest gunstige prijs. Het is dan belangrijk om je eerst te oriënteren via een vergelijkingssite. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat een vergelijkingssite niet altijd de juiste prijs weergeeft. Staar je er dan ook niet blind op, maar gebruik het als een indicatie van aanbieders en de vergelijking van hun onderlinge verschillen.

Kabel of glasvezel?

Tegenwoordig maken de meeste mensen gebruik van kabel voor hun internetaansluiting. Nog niet overal is glasvezel aangelegd, maar is het bij jou beschikbaar, dan kan je het beste hier gebruik van maken. Natuurlijk is het ook prima om via kabel internet te gebruiken. Een snelheid van minstens 40 Mb/s is wenselijk. Met glasvezel worden makkelijker hoge snelheden bereikt. Zijn er meerdere mensen in je huishouden die tegelijkertijd gebruik maken van internet, dan kan dit ten koste gaan van de snelheid van je game. Hoe hoger je internetsnelheid, hoe minder last je hier van gaat hebben. Glasvezel met een snelheid van 100 Mb/s is in zo’n geval ideaal.

Postcodecheck

Omdat niet ieder type verbinding op ieder adres beschikbaar is, en dit geldt ook voor de keuze uit aanbieders, doe je het beste een postcodecheck. Door een postcodecheck te doen, krijg je in een oogopslag duidelijk welke producten en bij welke aanbieders je dit af kan nemen. Kijk ook direct of het voor jou voordeliger is om ook met telefonie en televisie over te stappen, aangezien alles-in-een pakketten vaak goedkoper zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie